Granski kolektivni ugovor

Sindikat Hrvatskih telekomunikacija: Sumnja u privatizaciju, prosvjed najavljen za utorak

''Nadamo se da će Uprava ispuniti naš zahtjev koji smo poslali još prošli tjedan'', naglašeno je navodeći kako je prosvjed radnika planiran za utorak sljedećeg tjedna.
Gospodarstvo / Posao | 17. 12. 2020. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pozivamo upravu HT-a da pismenim suglasnošću da dozvolu radnicima i javnosti za zaključenje Granskog kolektivnog ugovora za područje telekomunikacija u FBiH, poručio je Sindikat Hrvatskih telekomunikacija na press konferenciji ispred sjedišta HT Mostar. 

Naime, Sindikat je kazao da opstruiranje Vlade FBiH i Uprave HT kada je riječ o zaključenju ovog ugovora traje gotovo šest mjeseci bez ikakvih konkretnih razloga.

''Nama se uskraćuje ono što imaju sve naše kolege u javnim poduzećima'', istaknuto je navodeći kako je prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Sarajeva jedina sporna stvar suglasnost ''ovdje ove gospode iz Uprave HT''. 

''Predsjednik Uprave HT se nikad nije potrudio da objasni problem randicima niti da demantira Fadila Novalića'', poručili su naglašavajući još jednom kako je jedina prepreka zaključenja Uprava HT Mostar. 

Foto: Bljesak.info / Press konferencija Sindikata Hrvatskih telekomunikacija

''Mi od njih nismo dobili konkretne informacije, danas smo trebali imati sastanak s Upravom HT na tu temu, a sastanak je jučer u 15 i 30 otkazan s razlogom da jedan od članova Uprave ima bolesnu majku. Njega možemo opravdati, ostala 3 člana Uprave nisu opravdana. Ne znamo što im to može biti preče od prosvjeda i zahtjeva randika'', istaknuto je navodeći kako su jedini zahtjevi radnika samo da se produži sigurnost radnika za 12 mjeseci, ''bez ikakvih povećanja prava''.

Ističu, sumnja se i da je u pitanju proces privatizacije, ''u nas se uvijek radi nešto ispod stola''. 

''Nadamo se da će Uprava ispuniti naš zahtjev koji smo poslali još prošli tjedan'', naglašeno je navodeći kako je prosvjed radnika planiran za utorak sljedećeg tjedna. 

Kopirati
Drag cursor here to close