Vježbenički staž

Mostar: 125 vježbenika potpisalo ugovore u Vladi HNŽ

Projekt prijama vježbenika realizira se u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje putem Službe za zapošljavanje HNŽ koji će sufinancirati rad 100 vježbenika, dok će za njih 25 Vlada u cijelosti osigurati financijska sredstva
Gospodarstvo / Posao | 05. 12. 2017. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpisivanjem ugovora danas je okončana procedura prijama 125 vježbenika koji će jednogodišnji vježbenički staž odraditi u županijskim tijelima uprave, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije čestitajući vježbenicima izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavila pozitivna praksa da značajan broj mladih ljudi odradi vježbenički staž u tijelima Vlade.

''Vlada želi mladim visokoobrazovanim osobama omogućiti osposobljavanje za rad u struci i stjecanje prvog radnog iskustva u zvanju za koje su se školovale,  polaganje stručnog ispita, te na taj način poboljšati njihovu konkurentnost i integriranje na tržištu rada'', kazao je predsjednik Herceg izražavajući uvjerenje kako će novoprimljeni vježbenici naučiti nešto novo, usavršiti se, nadograditi vještine i znanja stečena na fakultetu  te doprinijeti radu županijskih tijela uprave.

''Vi ste naša budućnost, jer ćete preuzeti liderstvo u svojoj profesiji i u društvu'', naglasio je predsjednik Herceg podsjetivši i ovom prigodom kako je ulaganje u obrazovanje i mlade u vrhu prioriteta rada Vlade.

Potpisivanju ugovora nazočni su bili i dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, Mirsada Šuta, tajnik Vlade i Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Inače, projekt prijama vježbenika realizira se u suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje putem Službe za zapošljavanje HNŽ koji će sufinancirati rad 100 vježbenika, dok će za njih 25 Vlada u cijelosti osigurati financijska sredstva.

Kopirati
Drag cursor here to close