HBŽ

Vlada prima 64 vježbenika

Gospodarstvo / Flash | 23. 11. 2016. u 11:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije donijela je na svojoj sjednici održanoj u srijedu u Livnu Plan prijama vježbenika visoke stručne spreme za 2016./2017. godinu.

Donesenim Planom bit će obavljen prijam 64 osobe s visokom stručnom spremom putem Javnog natječaja kojeg će provesti Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i Agencija za državnu službu – Odjeljenje u Livnu svatko u okviru svoje mjerodavnosti. Sredstva su osigurana u Proračunu Hercegbosanske županije za 2016./2017. godinu.

Također Vlada je donijela i Plan prijama vježbenika srednje stručne spreme za 2016./2017. godinu. Na temelju donesenog Plana obavit će se prijam 36 osoba srednje stručne spreme na razdoblje od 6 mjeseci u tijela županijske uprave. Prijam će se obaviti na temelju Javnog natječaja kojeg će raspisati Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. Sredstva su osigurana u Proračunu Hercegbosanske županije za 2016./2017. godinu.

Osim toga, doneseno je Rješenje o imenovanju privremenih članova Stegovnog vijeća Hercegbosanske županije za razdoblje od 6 mjeseci. Tijekom sjednice Vlada Hercegbosanske županije je donijela Odluku o odobravanju financijskih sredstava u iznosu od 2.630,39 maraka iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu Ministarstvu gospodarstva za računovodstvene usluge i poslove savjetovanja tvrtki „FINACO-BC“ d.o.o. za potrebe ekonomske analize stanja Javnog poduzeća RU „Tušnica“ d.o.o. Livno.

Donijeta je i Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu za isplatu v.d. JP RU „Tušnica“ d.o.o. Livno u iznosu od 4.000,00 KM. Vlada je donijela i Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu jednokratne financijske pomoći Aleksandru Radunu iz Bosanskog Grahova za žurnu transplantaciju bubrega u iznosu od 5.000 maraka.

Također Vlada je donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu jednokratne financijske pomoći Filipu Iviću iz Kongore, općina Tomislavgrad za pomoću u liječenju djeteta u iznosu od 3.000,00 maraka. U jednom dijelu sjednice donesena je Odluka o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu za pomoć u radu Udruge umirovljenika Hercegbosanske županije u iznosu od 3.000,00 maraka.

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu Liječničkoj komori Hercegbosanske županije za pomoć u radu u iznosu od 2.000,00 maraka. Poslije razmatranja prijedloga Vlada je donijela Odluku o odobravanju naknade Povjerenstvu za nadzor nad radom autoškola i Ispitnom Povjerenstvu za polaganje ispita za vozača motornih vozila za mjesec listopad 2016. godine.

Vlada je donijela Odluku i o odobravanju financijskih sredstava iz Tekuće pričuve Proračuna Hercegbosanske županije za 2016. godinu Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u svrhu jednokratne financijske pomoći Marku Zagorcu iz Prova, općina Livno za obnovu kuće u iznosu od 2.000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close