Prvo poluvrijeme

Liječnici obustavljaju štrajk

U utorak će biti poznati daljnji koraci, kao i mogućnost pravnog pobijanja odluke Suda.
Gospodarstvo / Posao | 12. 02. 2018. u 22:54 Bljesak.info
Kopirati

"Štrajk se obustavlja, a više detalja bit če poznato u utorak u 10 sati", kazali su za Bljesak.info iz Strukovnog sindikata liječnika medicine i stomatologije HNŽ.

Liječnici medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije stupili su u ponedjeljak u generalni štrajk.

Od Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za liječnike medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama u Federaciji.

Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Podsjetimo, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije priopćila je da je ispoštovala sve potrebne procedure i u dobroj vjeri najavila proces pregovaranja sa sindikatima djelatnika zaposlenih u zdravstvu te stoga smatra kako nije bilo razloga za pokretanje generalnog štrajka niti je on utemeljen na zakonu, što je danas potvrdio i Općinski sud u Mostaru.

U utorak će biti poznati daljnji koraci, kao i mogućnost pravnog pobijanja odluke Suda.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.