Generalni štrajk

Liječnici ne odustaju od štrajka: Ispunite nam barem jedan uvjet

Od županijske Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za liječnike medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama.
Gospodarstvo / Posao | 12. 02. 2018. u 11:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Generalni štrajk počinje od početka do kraja radnog vremena i trajat će svaki dan dok Vlada ne ispuni jedan od naših uvjeta'', rekla je Kristina Bevanda, predsjednica Strukovnog sindikata liječnika medicine i stomatologije Hercegovačko - neretvanske županije Kristina Bevanda.

Od županijske Vlade traže potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za liječnike medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama.

''Nadležno ministarstvo je nama poslalo obavijest koja nam osporava kolektivni ugovor zaseban za liječnike i naše pregovore. Smatraju da je naša županija toliko posebna da samo u našoj županiji liječnici ne bi trebali imati kolektivni ugovor. Mišljenja smo da krše Zakon o radu jer mi kao reprezentativan Sindikat moramo imati svoj kolektivni ugovor koji uređuje prava i obaveze naše djelatnosti'', rekla je Bevanda.

Rekla je kako se liječnici uhodavaju u situaciju u kojoj se sada nalaze. Kažu da će obrađivati hitna stanja, ona koja mogu uzrokovati trajni invaliditet pacijenta, kao i onkološke pacijente i trudnice.

''Svaki liječnik ima slobodu procijeniti u koju skupinu pacijent spada, odnosno je li odloživ ili neodloživ'', rekla je Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close