Poslovne ideje

19 Jablaničana spremno za pokretanje svog posla

Nakon završetka obuke 19 kandidata je 6. srpnja predstavilo svoje poslovne ideje Povjerenstvu za evaluaciju, koja će na osnovu utvrđenih kriterija, izvršiti selekciju najboljih poslovnih ideja.
Gospodarstvo / Posao | 10. 07. 2020. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Jablanica / Obuka Pokreni svoj posao u Jablanici

U okviru projekta 'EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju' koga financira Europska unija u BiH u iznosu od 15 milijuna eura, općine Jablanica, Kakanj i Konjic su u siječnju 2020. godine formirale međuopćinsko partnerstvo za razvoj poduzetništva te aktivno rade na unapređenju inkluzivne poduzetničke infrastrukture.

Tim povodom, u Jablanici je tijekom lipnja 2020. godine održan ciklus obuka 'Pokreni svoj posao'. Kroz interaktivan rad sa certificiranim trenericama, 32 kandidata koja su uspješno prošla poduzetničku obuku po metodologiji Pokreni svoj posao.

Kandidati su imali priliku da detaljno razrade poslovne ideje i kreiraju poslovne planove. Kombinacijom teoretske i praktične obuke, provođenjem praktičnih zadataka te kontinuiranim savjetovanjem, sudionici obuka su se također bavili istraživanjem tržišta, analizom konkurencije i rizika, identificiranjem potrebnih resursa i kreiranjem financijske projekcije poslovanja.

''Nakon završene obuke stekli smo mogućnost da postavimo realna očekivanja, te da procijenimo potencijalni uspjeh ali i rizik  koji nose naši biznisi'', istaknula je Amina Imamović, jedna od sudionica obuka 'Pokreni svoj posao'.

Nakon završetka obuke 19 kandidata je 6. srpnja predstavilo svoje poslovne ideje Povjerenstvu za evaluaciju, koja će na osnovu utvrđenih kriterija, izvršiti selekciju najboljih poslovnih ideja.

Za ove kandidate je u sljedećem razdoblju planirana financijska i mentorska podrška za pokretanje i vođenje posla u iznosu do 10.000 KM.

Pored općine Jablanica, obuke 'Pokreni svoj posao' se organiziraju i u općinama Kakanj i Konjic, koje su članovi međuopćinskog partnerstva.

Ovo međuopćinsko partnerstvo je jedno od pet partnerstava za razvoj poduzetništva u BiH, kreiranih u okviru projekta 'EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju', koga financira Europska unija u BiH, a realiziraju GIZ, UNDP i MOR.

Kopirati
Drag cursor here to close