Poziv za prijavu

USAID ''Diaspora Invest'' nudi tehničku podršku za razvoj poslovanja

''Tehnička podrška je prvenstveno usmjerena na kvalificirane kompanije iz sektora poljoprivrede, turizma, informacijsko komunikacijskih tehnologija, metaloprerađivačke industrije, drvne industrije, druge prerađivačke industrije i energetike.''
Gospodarstvo / Flash | 04. 06. 2020. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

USAID Projekt ''Diaspora Invest'' raspisao je danas redovni poziv za prijavu kompanija za tehničku podršku i poslovno savjetovanje, koje je fokusirano na poduzeća mlađa od pet godina. Između ostalog, Projekt želi odgovoriti i na izazove pandemije COVID-19 sa kojim su se suočile brojne dijasporske investicije. Program tehničke podrške se realizira u sklopu redovnih aktivnosti Biznis centra bh. dijaspore.

''Tražimo kompanije u BiH, a u kojima postoji suvlasnički udio građana BiH koji žive i rade u inozemstvu, odnosno koji su članovi bh. dijaspore, ili ljudi koji su se vratili iz inozemstva u posljednje tri godine. Pored toga, podrška se odnosi i na poduzeća koja imaju određenu vrstu dokazive poslovne veze s bh. dijasporom, kroz suradnju u pristupu stranim tržištima, razmjeni znanja i slično. Do sada smo imali priliku raditi sa preko 100 kompanija, te želimo nastaviti pružati podršku i savjetovanje novim investicijskim projektima u BiH'', poručuju iz USAID Projekta ''Diaspora Invest''.

Projekt nudi podršku kroz poslovno savjetovanje, angažiranje konzultanata za razvoj različitih segmenata poslovanja, razvoj digitalnih online platformi kompanija, promotivnih priča, certificiranje za proizvodnju i različite procese u radu, sudjelovanje u stručnim obukama, treninzima i edukacijama zaposlenika.

''Tehnička podrška je prvenstveno usmjerena na kvalificirane kompanije iz sektora poljoprivrede, turizma, informacijsko komunikacijskih tehnologija, metaloprerađivačke industrije, drvne industrije, druge prerađivačke industrije i energetike. Važno je naglasiti da poziv obuhvata kompanije registrirane kao društva sa ograničenom odgovornošću, a ne uključuje zadruge i obrte'', dodaju iz USAID Projekta ''Diaspora Invest''.

Kopirati
Drag cursor here to close