Putem Dodika

Novalić: Naše robne rezerve su pune ... ali ... nijedna njiva ne treba ostati nezasijana

Premijer Federacije kazao je da su Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica preuzele obavezu da maksimalno pomognu ovogodišnju sjetvu i razvoj poljoprivrede
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 25. 03. 2020. u 10:03 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Orite, sadite ... poručuje premijer!

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je da su Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica preuzela obavezu da maksimalno pomognu ovogodišnju sjetvu i razvoj poljoprivrede.

''Naše robne rezerve su pune. Federacija ima hrane i brašna i nitko ne treba da strahuje za to. Također, u kontaktu smo sa velikim proizvođačima, i oni su pokazali veliku društvenu odgovornost. Svejedno, Vlada će maksimalno motivirati što veću proljetnu, a onda i jesenju sjetvu, kako bismo bili još sigurniji. Proteklih godina imali smo ogroman postotak neobrađene zemlje, i ova kriza je vrijeme da se to značajno promijeni. Sada je vrijeme kada nijedna njiva ne treba da ostane neiskorištena i nezasijana. Za početak, Federalno ministarstvo poljoprivrede povećalo je fond za sjeme, sadni materijal i đubrivo za 10 puta, sa 500 000 na 5 milijuna. Svi će imati priliku da podnesu zahtjeve, a operativnim planom osigurano je i 10 milijuna za početak isplate poticaja'', izjavio je Novalić za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close