Sjednica

Odjel za gospodarstvo HNS-a raspravljao o pčelarstvu i poljoprivredi

Dogovoreno je da se održi tematska sjednica o stanja u poljoprivredno-prerađivačkom sektoru, s naglaskom na vinarstvo i proizvodnju duhana.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 20. 02. 2020. u 16:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odjel za gospodarstvo Glavnog vijeća (GV) Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održao je u četvrtak u Mostaru sjednicu na kojoj je s predstavnicima Saveza udruga pčelara "Kadulja" i predstavnicima Seljačkog saveza FBiH raspravljao o problemima s kojima se susreću ova dva sektora.

Zaključeno je da se poduzmu aktivnosti koje bi rezultirale lakšim poslovanjem svih zaposlenih u tim oblastima, posebice u krajevima s većinskim hrvatskim stanovništvom, priopćeno je iz Ureda za informiranje GV-a HNS-a BiH.

Dogovoreno je da se održi tematska sjednica o stanja u poljoprivredno-prerađivačkom sektoru, s naglaskom na vinarstvo i proizvodnju duhana.

Posebno je naglašen nepovoljan položaj hrvatskih proizvođača i prerađivača svinjskog i goveđeg mesa, a koji je nastao, kako se navodi, kao odluka nekih institucija na razini BiH.

Odjel za gospodarstvo GV-a HNS-a BiH razmatrao je i situaciju u kojoj se nalaze poduzeća koja se bave prijevozom tereta, kao i stanje u metalskom sektoru, odnosno programima poticaja.

Po svim točkama dnevnog reda doneseni su zaključci i dogovorene aktivnosti koje će se poduzeti s ciljem rješavanja problema, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close