Izaslanstvo EU u BiH

20 milijuna eura za modernizaciju poljoprivredi u BiH

Ukupna vrijednost projekta iznosi 20,25 milijuna eura, a provode ga i sufinanciraju s 250.000 eura sredstava Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 10. 06. 2020. u 16:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska unija izdvojila je 20 milijuna eura za modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Sredstva će biti dostupna u okviru četvorogodišnje projekta EU4Agri (2020-2024), koji će podržati oko 2.600 poljoprivredno-prehrambenih proizvođača diljem BiH.

Na ovaj način, EU pruža podršku ovom sektoru ne samo u otvaranju novih radnih mjesta, već očuvanju postojećih i oporavku od posljedica COVID-19 pandemije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 20,25 milijuna eura, a provode ga i sufinanciraju s 250.000 eura sredstava Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

 Podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru će biti provedena putem poziva za dodjelu grantova u tri oblasti: 1) ulaganje u primarnu proizvodnju i kapacitete za preradu u cilju ojačanja tržišne efikasnosti, 2) jačanje savjetodavnih usluga za unapređenje znanja i razvoj vještina, i 3) jačanje i diverzifikacija ruralne ekonomije. Projekat će također korisnicima pružiti tehničku pomoć kako bi što uspješnije iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva.

 Prvi javni pozivi za dodjelu grantova u okviru projekta EU4Agri planirani su za juli, rujan i listopad 2020.

Svi pozivi će biti objavljivani na web stranici UNDP-a u BiH (https://www.ba.undp.org/), kao i na društvenim mrežama EU u BiH.

 

Za više informacija, kontaktirajte:

Jedinicu za komunikacije UNDP-a putem e-maila: [email protected] ili tel: 033 293 400.

Kopirati
Drag cursor here to close