Po hitnom postupku

'Federalcima' stižu plaće

Ako proračun bude odobren u istom tekstu u kojem ga je u siječnju prihvatio Zastupnički dom, steći će se uvjeti za njegovu operativnost, a time i za financijsku deblokadu Federacije.
Gospodarstvo / Novac | 20. 02. 2019. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2019. godinu bit će razmotren po hitnom postupku. Tako su glasanjem odlučili izaslanici na današnjoj konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH, koja je u tijeku. 

Ako proračun bude odobren u istom tekstu u kojem ga je u siječnju prihvatio Zastupnički dom, steći će se uvjeti za njegovu operativnost, a time i za financijsku deblokadu Federacije. 

Izaslanici su, također, odlučili da danas po hitnom postupku razmotre i prijedlog zakona o izvršenju ovogodišnjeg proračuna. Ista procedura je izglasana i za predložene izmjene aktuelnog federalnog zakona o proračunima, a cilj je da stupi na snagu i ovogodišnji proračun Grada Mostara u situaciji kad ta lokalna zajednica nema gradsko vijeće. 

Novoizabrani izaslanici Doma naroda Federalnog parlamenta, na današnjoj konstituirajućoj sjednici su položili zakletvu za naredni četvorogodišnji mandat nakon što im je odluke o dodjeli mandata uručio član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović. 

U nastavku zasjedanja izaslanici trebaju izabrati izaslanike za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i novo rukovodstvo Doma naroda Parlamenta FBiH, a potom će uslijediti razmatranje prijedloga proračuna, ali i financijskih planova vanbudžetskih fondova za ovu godinu. 

Do izbora novog rukovodstva, konstituirajuću sjednicu će voditi Lidija Bradara, predsjedavajuća u dosadašnjem sazivu federalnog Doma naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close