Bradara

Sve je spremno, Federacija likvidna

Sjednica će biti zakazana za srijedu, 20. veljače, s početkom u 11.00 sati, dok će dan prije biti održan radno-konzultativni sastanak s predstavnicima svih stranaka koje imaju izaslanike u Domu naroda
Vijesti / Politika | 14. 02. 2019. u 14:22 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do ovog trenutka, u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine još nije došla jutros usvojena Odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH - Opći izbori 2018. godine, izjavila je predsjedavajuća Doma naroda Federalnog parlamenta Lidija Bradara. 

''Očekujem kako će do kraja radnog dana ipak biti zaprimljena, kao i objavljena u Službenom glasniku BiH. S obzirom na to da su materijali za sjednicu spremni, danas ih šaljemo izaslanicima kako bi ih na vrijeme mogli proučiti, a ujedno da ispoštujemo poslovničke i ustavne procedure. Tako  će konstituirajuća sjednica Doma naroda PFBiH biti zakazana sutra (petak) ujutro, odnosno nakon materijala, izaslanici će ujutro dobiti i službeni poziv za sjednicu koji ćemo zatim, kao i potpun dnevni red, dostaviti i javnosti'', navela je Bradara. 

Sjednica će biti zakazana za srijedu, 20. veljače, s početkom u 11.00 sati, dok će dan prije biti održan radno-konzultativni sastanak s predstavnicima svih stranaka koje imaju izaslanike u Domu naroda, "a sve u cilju što kvalitetnije pripreme i tijeka same sjednice koja će biti konstituirajuća, ali i na čijem će se dnevnom redu naći i Proračun i ostali važni dokumenti", navela je ona. 

Bradara ističe da je u stalnom kontaktu s ministricom financija. 

''Drago mi je potvrditi, s obzirom na to da pratimo stanje cijelo vrijeme, kako je, osim što je Federacija likvidna, sve spremno za "puštanje" svih proračunskih davanja, odnosno invalidnina, braniteljskih naknada i plaća. Ministrica financija Jelka Miličević je potvrdila kako će sva ministarstva koja rade na obračunima reagirati odmah te da će ubrzati sve tehničke pripreme kako bi sve isplate u najkraćem mogućem roku bile na računima korisnika'', riječi su Lidije Bradare. 

Kopirati
Drag cursor here to close