Teške riječi upućene liječnicima

Liječnici ustrajni: Ukoliko Vlada ne prihvati pregovore, pokrećemo generalni štrajk iznova i iznova

''Ukoliko ne otvore pregovore mi pokrećemo generalni štrajk, iznova i iznova'', poručili su liječnici
Gospodarstvo / Flash | 26. 02. 2018. u 20:47 Bljesak.info
Kopirati

''Danas nismo potpisali protokol o zajedničkom kolektivnom ugovoru i zajedničkim pregovorima, jer zaseban kolektivni ugovor je minimum ispod kojeg ne idemo, kao što smo naglašavali od početka, a vlasti i dalje ne uvažavaju'', rekli su za Bljesak.info iz Saveza Strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Hercegovačko-neretvanske županije (SSDMiSuHNŽ).

''Iako stalno naglašavaju da su za dijalog, danas dijaloga nije bilo, nego je serviran protokol o pregovaranju bez mogućnosti utjecaja na isti. Ostala dva sindikata su potpisala protokol o pregovaranju i nastavljaju proces pregovaranja bez liječnika, mada od početka tvrde da žele zajedničke pregovore i zajednički kolektivni ugovor. Iz SSDMiSuHNŽ bez obzira na teške riječi dva sindikata zaposlenih u zdravstu upućene danas liječnicima, žele svu sreću i uspjeh svojim suradnicima u pregovaranju za svoja prava, jer liječnička profesionalnost nam ne dopušta drugačije'', naveli su iz SSDMiS u HNŽ dodajući da sutra upućuju dopis Vladi HNŽ-a da hitno otvori pregovore za liječnički kolektivni ugovor, najkasnije do 05.03.2018. godine.

''Ukoliko ne otvore pregovore mi pokrećemo generalni štrajk, iznova i iznova do kad vlasti ne shvate da su liječnici jednako vrijedni u HNŽ kao što su i u drugim županijama Federacije BiH'', poručili su iz Saveza Strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije.

Podsjetimo, Strukovni sindikat doktora medicine i stomatologije od Vlade traži potpisivanje zasebnog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.