Kako se radilo?

WHO osniva panel za reviziju odgovora svjetskih vlada na pandemiju

Najava je uslijedila nakon žestokih kritika administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa, koja je optužila WHO da je "previše fokusirana na Kinu".
Vijesti / Svijet | 09. 07. 2020. u 16:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) priopćila je u četvrtak da osniva nezavisni panel koji će revidirati djelovanja poduzeta vezano za pandemiju koronavirusa i odgovor vlada.

Najava je uslijedila nakon žestokih kritika administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa, koja je optužila WHO da je "previše fokusirana na Kinu", i službenog obavještenja Sjedinjenih Država u utorak da se povlači iz UN-ove agencije iduće godine.

Bivša premijerka Novog Zelanda Helen Clark i bivša liberijska predsjednica Ellen Johnson Sirleaf dogovorile su se da predsjedaju panelom i izaberu njegove članove, izjavio je generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus o virtualnom susretu s predstavnicima 194 države članice WHO-a.

''Ovo nije standardni izvještaj koji se radi samo da bi se nešto uradilo. To je nešto što ozbiljno shvatamo'', rekao je Tedros, dodajući da će vijeće proslijediti privremeni izvještaj o godišnjem sastanku ministara zdravlja koji se saziva u studenom.

Više od 12 milijuna ljudi inficirano je novim koronavirusom u svijetu, a 548.429 osoba je umrlo, prenosi agencija Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close