Inspekcije na terenu

Pandemija u RS: Kažnjavat će se ''svi neodgovorni pojedinci''

Na pitanje da li će doći do pooštravanja mjera Višković je rekao da će prema negodgovornim biti primjenjivane zakonom propisane sankcije i da je to jedina mjera koju će RS u narednim danima primijeniti.
Vijesti / Flash | 08. 07. 2020. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nadležni inspekcijski organi u nadolazećem razdoblju kontrolirat će poštivanje epidemioloških mjera, a neodgovorni će biti sankcionirani, izjavio je danas Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, javlja Anadolija.

On je rekao da su danas na području RS-a regostrirana 53 nova slučaja zaraze koronavirusom. Podsjetio je da su sve propisane mjere držali na snazi i da su zabrana okupljanja više od 50 osoba, obavaze nošenja maski u zatvorenom i javnom prevozu na snazi do 20. srpnja.

Na pitanje da li će doći do pooštravanja mjera Višković je rekao da će prema negodgovornim biti primjenjivane zakonom propisane sankcije i da je to jedina mjera koju će RS u narednim danima primijeniti.

"Nismo jedno vrijeme htjeli da idemo sa sankcijama, ali imamo prigovor zdravstvenog sustava da se četiri mjeseca bore sa virusom, a da imamo neodgovorno ponašanja pojedinaca", kazao je Višković.

Naglasio je da preko 80 posto građana poštuje mjere, a da oni koji se ponašaju neodgovorno moraju da snose sankcije za to, kako kapacitteti zdravstvenog sustava ne bi bili opterećeni i kako ne bi bilo ugroženo zdravlje ljudi.

Najavio je da će uskoro biti gotova procjena koliko novca je potrebno uložiti kako bi se nekadašnja kirurgija UKC RS pretvorila u COVID bolnicu za naredno vrijeme.

"Vlada RS će osigurati sredstva da se pripreme svi potrebni kapaciteti", kazao je Višković.

Institut za javno zdravstvo i Ministarsto zdravlja i socijalne zaštite dobili su nalog da sagledaju količine zaštitne opreme kako bi se na vrijeme osiguralo dovoljno zaštitne opreme za nadolazeće dane, a pogotovo za jesen.

"RS čini sve da budemo na vrijeme spremni dočekamo i taj val ukoliko se dogodi", kazao je Višković.

Kopirati
Drag cursor here to close