Šahist

Vučić se izvukao iz zgrade

Prosvjednike su ispred sjedišta beogradske policije dočekali kordoni te ispred zgrade ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.
Vijesti / Svijet | 17. 03. 2019. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjedi ispred zgrade Predsjedništva Srbije prekinuti su u nedjelju poslije podne nakon vijesti da je predsjednik Aleksandar Vučić, unatoč blokadi tri ulaza, napustio  zgradu, te su se prosvjednici uputili prema sjedištu beogradske policije kako bi oslobodili uhićene, a ondje su ih dočekali policijski kordoni, objavila je Hina.

Prosvjednici su najavili da im je cilj "oslobodit" uhićene demonstrante i organizatore prosvjeda "1 od 5 milijuna" koji su procesuirani pod optužbom za neovlašten i nasilan upad u zgradu Radio-televizije Srbije u subotu navečer.

Prosvjednike su ispred sjedišta beogradske policije dočekali kordoni te ispred zgrade ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Vođe oporbenog Saveza za Srbiju stale su s građanima ispred kordona.

Pročitajte još

MUP je u nedjelju priopćio da je policija identificirala i privela sedam osoba zbog sumnje da su počinile više različitih kaznenih sjela i prekršaja tijekom upada u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) i današnjeg skupa na Andrićevu vijencu.

Vođa pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da je policija uhitila više mladića koji su u subotu navečer ušli u zgradu RTS-a.

''Osjećamo moralnu obvezu da pomognemo tim mladićima'', rekao je Obradović i naveo da je jedan od njih osuđen na 30 dana zatvora.

U međuvremenu, ispred zgrade Predsjedništva mnoštvu su se obratili organizatori prosvjeda i oporbeni čelnici, pozivajući Vučića da se obrati građanima.

Vučić je u podne na tiskovnoj konferenciji poručio da neće dopustiti nasilje i da je spreman razgovarati s građanima, ali ne s oporbenim vođama koje je nazvao fašistima, huliganima, nasilnicima i tajkunima.


Prosvjedi protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića počeli su oko podneva u središtu Beograda uoči njegova obraćanja javnosti u povodu sinoćnjeg ulaska prosvjednika i oporbenih vođa u zgradu RTS-a. Tisuće ljudi oformile su oko podneva živi obruč oko zgrade Predsjedništva koju čuvaju interventna policija i žandarmerija, a Vučić je poručio da se "ne boji" jer mu obraz čist, dok su čelnici oporbe ocijenili da će predsjednik Srbije "pasti do Uskrsa".

Prosvjedi "1 od 5 milijuna" počeli su 8. prosinca i organiziraju se svake subote u Beogradu, a u međuvremenu su se proširili na nekoliko desetaka gradova diljem Srbije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close