Prosvjedi u Beogradu

Demonstranti probili policijski kordon, stigli do zgrade Predsjedništva Srbije

Vijesti / Svijet | 17. 03. 2019. u 14:06 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj građana okupio se danas oko Predsedništva Srbije u Beogradu kako bi izrazio prosvjed protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je Vučić držao konferenciju za medije, a demonstranti su uspeli da poruše ograde oko zgrade Predsjedništva i da probiju policijski kordon i kamion sa razglasom dovezu ispred zgrade.

Demonstranti su uspeli probiti policijski kordon, u Ulici kneza Miloša i da kamion sa razglasom dovezu ispred Predsjedništva Srbije, a tijekom njihovog prolaska policija je upotrebila suzavac kako bi probala spriječiti jednog od lidera opozicije Boška Obradovića i kamion da prođe do Predsjedništva Srbije.

Lider "Levice Srbije" Borko Stefanović rekao je da je u tom sukobu policija upotrebila nasilje i nad zastupnikom Boškom Obradovićem, a svi lideri Saveza za Srbiju pozvali su okupljene na miran i nenasilan vid borbe.

Obradović je novinarima ispred jednog od ulaza u Predsjedništvo Srbije rekao da se građani neće skloniti dok Vučić ne da ostavku.

Predsjednik Srbije je prethodno održao konferenciju za medije, a svi mediji koji su pratili konferenciju nakon kraćeg zadržavanja po završetku obraćanja, izašli su iz zgrade Predsjedništva Srbije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close