Bijeg

Veliki val: Migranti se spremaju pješice prijeći Balkan

Migranti su rekli kako odgovaraju na anonimni poziv preko društvenih mreža da dođu do grčke granice sa Sjevernom Makedonijom.
Vijesti / Svijet | 05. 04. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine migranata iz raznih dijelova Grčke okupile su se u četvrtak ispred kampa blizu Soluna i planiraju pješke krenuti preko granica balkanskih zemalja u potrazi za azilom u središnjim dijelovima Europe.

Policija je objavila da se više od 500 ljudi, uključujući obitelji s djecom, okupilo na kukuruznom polju ispred migrantskog kampa Diavata, oko 10 kilometara zapadno od Soluna, kao i da su neki postavili šatore. Desetine drugih stižu pješke.

Migranti su rekli kako odgovaraju na anonimni poziv preko društvenih mreža da dođu do grčke granice sa Sjevernom Makedonijom udaljene 60 kilometara i da pokušaju probiti tu granicu, i ponovno krenuti migrantskom balkanskom rutom koja je zatvorena 2016. godine.

Agencija UN za izbjeglice upozorila je migrante da ne upućuju pozive preko društvenih mreža navodeći da su neregularni prelazi preko granica rizični i opasni, prenijela je Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close