Na putu za Bihać

Blokiran vlak s migrantima

Specijalci su u ovom naselju nakon što je vlak stao na stanici blokirali Talgo vlak i migrantima onemogućili nastavak vožnje do Bihaća.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2019. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanske županije dočekali su u mjestu Bosanska Otoka kod Bosanske Krupe pola sata prije ponoći Talgo vlak s grupom od 130 migranata koja je u poslijepodnevnim satima krenula iz Sarajeva prema Bihaću, piše Klix.

Specijalci su u ovom naselju nakon što je vlak stao na stanici blokirali Talgo vlak i migrantima onemogućili nastavak vožnje do Bihaća.

''Zaustavljanje migranata u Otoci tek je prvi korak u akciji koja će trajati cijelu noć. Policajci su naprosto 'živi štit' da migranti ne prođu dalje na područje USŽ obzirom da je na razini županije donesena odluka o maksimalnom broju kapaciteta za migrante u USŽ, a taj broj je odavno premašen'', kazao je za Klix policijski izvor.

Presretanje vlaka na granici USŽ uslijedilo je nakon što je došao u Bosansku Otoku, veliku mjesnu zajednicu Bosanske Krupe. To je postala uobičajena višemjesečna aktivnost krajiških specijalaca.

Migranti će pokušavati pod okriljem noći, pješice, angažirajući motorna vozila i na druge načine proći policijske patrole.  Njihov cilj je samo jedan - da se preko pograničnog područja Bihaća na bilo koji način dokopaju područja Hrvatske odnosno Europske unije.

Naime, Talgo vlak je oko 17 sati krenuo iz Sarajeva, nakon toga se u 21 sat zaustavio na željezničkoj stanici u Banja Luci, a migrantima nije bilo dozvoljeno da napuštaju stanicu. Prostor su osiguravali pripadnici MUP-a RS. Grupi migranata se u Banja Luci priključilo još njih deset.

Kopirati
Drag cursor here to close