Majke Srebrenice

Srbija želi likvidirati Mladića prije presude Haškog tribunala

Majke Srebrenice zahtijevaju da se ne dozvoli posjeta srbijanskim liječnicima do izricanja presude Mladiću.
Vijesti / Svijet | 06. 11. 2017. u 14:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje žrtava i svjedoka genocida te Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa smatra da Srbija želi likvidirati Ratka Mladića prije presude Haškog tribunala.

Slučaj Mladića, kaže se u priopćenju tih udruženja, od samog početka je opstruiran od Srbije, pogotovo zadnjim pokušajima da se odobri njegovo liječenje prvo u Rusiji a onda u Srbiji te da ga posjete srbijanski liječnici tjedan dana prije izricanja prvostupanjske presude.

Zahtijevaju od predsjednika Haškog tribunala Carmel Agiusa, glavnog tužitelja Sergea Brammertza te registrara Johna Hockinga da ne dozvole posjetu srbijanskim liječnicima do izricanja presude Mladiću.

''Misteriozna smrt Slobodana Miloševića nam daje za pravo da zahtijevamo od gore navedenih maksimalan angažman i profesionalnost da ne dozvole utjecaj Srbije pa i bilo koga drugog. Ukoliko se dogodi da Mladić ne doživi presudu, nakon posjete srbijanskih liječnika, glavnim krivcem smatrat ćemo Haški tribunal'', poručuju iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida te Pokreta Majki enklava Srebrenica i Žepa.

Smatraju da nema razloga da Haški tribunal odobri posjetu srbijanskim liječnicima Mladiću, jer su liječnici Haškog tribunala itekako stručni da se suoče s bilo kakvim zdravstvenim pitanjem.

''Skandalozno i nerazumljivo je da politički pritisci Srbije i dalje djeluju iako sve činjenice dosad pokazuju da je jedini cilj koji Srbija ima opstrukcija rada Haškog tribunala i poniženje žrtava'', navodi se u priopćenju udruženja. 

Kopirati
Drag cursor here to close