Medicinski turizam

Sjeverna Koreja želi operirati Kineze

Gotovo 350.000 kineskih turista posjetilo je Sjevernu Koreju ove godine, osiguravši vladi prihod od 175 milijuna dolara, procjenjuju analitičari.
Vijesti / Svijet | 07. 12. 2019. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjeverna Koreja, jedna od najizoliranijih država na svijetu, planira iduće godine snažne iskorake u medicinskom turizmu, nudeći stranim gostima, osobito Kinezima, medicinske postupke poput operacije očne mrene, ugrađivanja zubnih implantata i terapije za tumore.

List vladajuće partije Rodong Sunmun objavio je petak da se osniva "Korporacija za medicinski turizam", s ciljem da se kapitalizira "rastuća turistička potražnja, uključujući medicinsku zaštitu, u skladu s međunarodnim trendom".

Novo državno poduzeće upravljat će medicinskim klinikama blizu prirodnih izvora tople vode koja pomaže u liječenju neuralgije, artritisa te bolesti srca i kože.

Turizam je jedna od rijetkih gospodarskih grana koje nisu pogođene sankcijama uvedenih Sjevernoj Koreji zbog njezina nuklearnog i raketnog programa.

Gotovo 350.000 kineskih turista posjetilo je Sjevernu Koreju ove godine, osiguravši vladi prihod od 175 milijuna dolara, procjenjuju analitičari.

Yang Moo-jin, profesor na sveučilištu u Seulu, rekao je da je sjevernokorejski medicinski turizam propaganda u svrhu pokazivanja napretka zemlje.

U nedavnom izvješću južnokorejskog instituta za zdravstvo navodi se da Sjeverna Koreja jedva pruža osnovne zdravstvene usluge, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close