Gdje sad?

Jedanaest osoba pobjeglo iz Sjeverne Koreje

''Naša vlada ulaže neophodne napore kako bi osigurala da sjevernokorejski državljani koji žive u inozemstvu budu poslani na željeno mjesto bez da budu prisilno vraćeni'', navodi se u priopćenju ministarstva.
Vijesti / Svijet | 02. 12. 2019. u 14:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedanaest osoba iz Sjeverne Koreje, koji su pokušali prebjeći u Južnu Koreju, zadržani su u Vijetnamu od 23. studenoga i zahtijevaju pomoć kako bi izbjegli repatrijaciju, priopćila je u ponedjeljak južnokorejska organizacija za ljudska prava.

Osam žena i tri muškarca priveli su graničari na sjeveru Vijetnama dva dana nakon što su prešli iz Kine, a zadržani su u gradu Lang Son, navodi se u priopćenju organizacije Pravda za Sjevernu Koreju u Seulu.

Peter Jung, čelnik organizacije koja podržava sjevernokorejske azilante, rekao je da će potencijalni prestupnici zatražiti pomoć od južnokorejskog veleposlanstva u Hanoju, ali da se ništa o njima nije čulo od petka.

Jung je rekao da ga je šutnja južnokorejskog veleposlanstva navela da javno objavi situaciju, strahujući da bi bez međunarodne reakcije defektori mogli biti prisilno vraćeni.

Južnokorejsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je svjesno slučaja i da je u kontaktu s vijetnamskom vladom kako bi pokušali spriječiti vraćanje osoba u Sjevernu Koreju.

''Naša vlada ulaže neophodne napore kako bi osigurala da sjevernokorejski državljani koji žive u inozemstvu budu poslani na željeno mjesto bez da budu prisilno vraćeni'', navodi se u priopćenju ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close