Problemi na pomolu?

Rusija u potpunosti prekinula suradnju s NATO-om

''NATO je sam odbio konstruktivni razgovor sa Rusijom. On ne postoji. Za sada nema signala da NATO vidi izlaz iz ove slijepe ulice'', naglasio je zamjenik ruskog šefa diplomacije Aleksandar Gruško.
Vijesti / Svijet | 15. 04. 2019. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija i NATO su u potpunosti prekinuli suradnju na civilnoj i vojnoj liniji, rekao je u intervjuu za Sputnjik zamjenik ruskog šefa diplomacije Aleksandar Gruško.

''NATO je sam odbio konstruktivni razgovor sa Rusijom. On ne postoji. Za sada nema signala da NATO vidi izlaz iz ove slijepe ulice'', naglasio je on.

Prema Gruškovim riječima, Alijansa je otišla isuviše daleko u eskalaciji sukoba sa Rusijom, javja RTRS.

''Paradoksalno, ali danas odnos između Rusije i NATO-a najviše podsjeća na vrijeme u kom je i osnovan NATO - uoči Hladnog rata. Ponovno je pala prašina sa "Armelove doktrine": dijalog i obuzdavanje. Samo u toj formuli ima mnogo obuzdavanja i malo dijaloga'', dodao je diplomat.

On je naglasio da ukupni vojni rashodi zemalja NATO-a za prošlu godinu prevazilaze milijardu dolara, što je 22 puta više od ruskih troškova za obranu.

Pritom, Gruško je naglasio da Moskva nema namjeru sudjelovati u trci za povećanje vojnog proračuna sa NATO-om.

Podsjetimo, "Armelova doktrina" je formirana 1967. godine i predviđala je jaku obranu i dobre diplomatske odnose sa državama Varšavskog pakta. Pomogla je da se otvori put za smanjenje napetosti između Istoka i Zapada početkom 1970-ih godina.

Kopirati
Drag cursor here to close