Matthew Field

NATO – Prilika ili prepreka

Kada se jave razlike u mišljenjima, britanski veleposlanik očekuje da će se takva pitanja riješiti putem zrelog i konstruktivnog dijaloga između političara.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2019. u 09:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponuda NATO-a za predavanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) je prilika, a ne prepreka za BiH'', ocijenio je u intervjuu za Oslobođenje britanski veleposlanik u BiH Matthew Field.

''Znam da postoje različita mišljenja o NATO-u, posebno po pitanju članstva. Ta odluka je u rukama građana BiH. Ali, ono o čemu govorimo sada je nastavak pozitivnog, konstruktivnog partnerstva kakvo i druge zemlje imaju s NATO-om. Srbija je dobar primjer u ovom slučaju. Ova vrsta partnerstva može uključivati planiranje i upravljanje civilnim, kriznim i izvanrednim situacijama, borbu protiv terorizma, cyber-sigurnost i istraživanja, a to je na BiH da odluči'', kaže Filed.

Kada se jave razlike u mišljenjima, britanski veleposlanik očekuje da će se takva pitanja riješiti putem zrelog i konstruktivnog dijaloga između političara.

 


''Ponuda NATO-a za predavanje Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) je prilika, a ne prepreka za BiH, i sljedeći korak se treba odlučiti putem dijaloga, a ne zauzimanjem stavova. ANP nije članstvo'', poručio je.

Što se tiče stranih utjecaja u BiH, Field kaže da su sve zemlje dobitku zbog različitih vanjskih veza u međuzavisnom i globaliziranom svijetu.

''BiH je suverena zemlja, sposobna da određuje kako će se vezati s drugima. Ono što je važno je da njezini lideri razvijaju odnose i donose odluke, uključujući i one financijske prirode, imajući u vidu dugoročne interese zemlje i svih njezinih građana'', rekao je, između ostalog, Field za Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close