Eskalacija sukoba

VIDEO | Razmjena vatre na Kosovu, ima ranjenih

Kako "KoSSev" neslužbeno saznaje, do pucnjave je došlo u općini Zubin Potok i tom prilikom lakše je ranjen pripadnik specijalnih jedinica Kosovske policije, javlja "Kallxo".
Vijesti / Svijet | 28. 05. 2019. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalne jedinice ROSU-a uhitile su do 8.30 sati 13 Srba, pripadnika kosovske policije na sjeveru KiM, javlja "Tanjug", dok portal "KoSSev" izvještava da je jedna osoba ranjena u razmjeni vatre.

Portal navodi da je tijekom jutrošnje akcije specijalnih jedinica Kosovske policije došlo i do oružanog sukoba, što je potvrđeno i u službenom priopćenju Kosovske policije, prenose Nezavisne.

Kako "KoSSev" neslužbeno saznaje, do pucnjave je došlo u općini Zubin Potok i tom prilikom lakše je ranjen pripadnik specijalnih jedinica Kosovske policije, javlja "Kallxo".

Video: Hapsenje na Kosovu

Policija Kosova je priopćila da su među uhićenima građani, ali i pripadnici policije srpske nacionalnosti.

"Ovoj operaciji prethodila je višemjesečna istraga PIK-a i Kosovske policije predvođene Specijalnim tužiteljstvu Kosova koja je rezultirala sumnjom o uključenosti nekih policijskih dužnosnika i nekih građana u sudjelovanje i organiziranje kriminalne skupine, u vezi s drugim kaznenim djelima 'krijumčarenje robe' i 'zloupotreba službenog položaja', 'davanje mita' itd. Unatoč oružanom otporu u Sjevernoj Mitrovici, policijska akcija se nastavila, uključujući uhićenja i kontroliranje nekih lokacija što je rezultiralo konfiskacijom relevantnih dokaza kao i dugih cijevi", navodi se u priopćenju kosovske policije.

 

Zbog akcije kosovskih specijalaca predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je punu borbenu gotovost svih jedinica vojske, a borbenu gotovost podigao je i MUP Srbije.

Akcija ROSU uznemirila je građane sjevera Kosova, a veliki broj njih okupio se na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici.

Kopirati
Drag cursor here to close