Uhićenja

Akcija na Kosovu; Vučić spremio vojsku!

Državna televizija objavila je kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio punu borbenu gotovost vojske.
Vijesti / Svijet | 28. 05. 2019. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros oko 6 sati i 15 minuta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oglasile su se sirene za zračnu opasnost, objavila je Beta.

Po neslužbenim informacijama ove agencije, u tijeku je akcija uhićenja Srba na sjeveru Kosova.

''Saznaje se da su pripadnici specijalne jedinice ROSU upali rano jutros u naselje Bošnjačka mahala i u zgradi "Beograđanka" uhitili jednog pripadnika KPS-a srpske nacionlnosti. Uhićenja su i u ostalim dijelovima sjevernog Kosova, a u Zubinom Potoku uhapšen je jedan policajac KPS-a, Srbin'', navodi agencija.

Državna televizija, RTS, javlja kako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio punu borbenu gotovost vojske.

Tanjugu je potvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova stavilo u stanje pune pripravnosti specijalne i posebne jedinice policije povodom upada jedinica ROSU na sjever Kosova i Metohije.

Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je za RTS da je situacija dramatična, da su naoružane jedinice ROSU jutros oko 6 sati ''upale na sjever Kosova, s ciljem da zastraše i izazovu paniku, uz uhićenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić''.

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhićenjima te dodao kako ovo ''predstavlja igranje sa mirom na teritoriji južne srpske pokrajine''.

Kopirati
Drag cursor here to close