Najavljuju masovnije prosvjede

Novi prosvjedi u Podgorici, Đukanoviću rok za ostavku 15 dana

"Ako to ne učine, 16. ožujka okupit ćemo se opet i nećemo se razići dok to ne učine", poručio je Miloš Krivokapić, jedan od vođa prosvjeda.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2019. u 13:11 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više tisuća građana Crne Gore okupilo se u subotu navečer na središnjem podgoričkom trgu, tražeći ostavke predsjednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, te čelnika tužiteljstva i direktora Radio Televizije Crne Gore.

"Ako to ne učine, 16. ožujka okupit ćemo se opet i nećemo se razići dok to ne učine", poručio je Miloš Krivokapić, jedan od vođa prosvjeda.

Sudionici građanskog prosvjeda čelništvu zemlje dali su rok od 15 dana da napuste funkcije te su pozvali oporbene stranke da napuste Skupštinu Crne Gore, sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, prenosi Hina.

Tijekom prosvjedne šetnje u kojoj su obišli državne institucije građani su nosili transparente "Domovina se brani prosvjedom", "Mi smo zdravo tkivo", "I'm gonna miss you, Milo" (Nedostajat ćeš mi, Milo), "Ustani i pobijedi".

Nitko u Crnoj Gori ne daje službene procjene o broju okupljenih građana, a pojedini crnogorski mediji na naslovnicima u nedjelju navode da se radi o "najbrojnijem prosvjedu od crnogorske neovisnosti“.

Subotnji prosvjed bio je peti u nizu građanskih prosvjeda koji su izbili nakon što je odbjegli crnogorski tajkun Duško Knežević objavio snimku kako uoči parlamentarnih izbora 2016. daje kuvertu s 97.500 eura bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću.

Knežević je tada priopćio da je "novac dao u dogovoru s Milom Đukanovićem za financiranje izborne kampanje", te da je to samo dio novca od "nekoliko milijuna eura" koje je dao za financiranje vladajuće Demokratske partije socijalista u posljednja dva desetljeća.

Knežević od tada svakodnevno iznosi teške optužbe na račun crnogorskog predsjednika i njegove najbliže obitelji tvrdeći da se nijedan veliki posao u Crnoj Gori ne može započeti bez odgovarajućeg mita "ljudima iz crnogorskog državnog vrha".

"Imam snimku na kojoj Đukanović uzima novac i objavit ću je kada za to dođe vrijeme", zaprijetio je Duško Knežević iz Londona, gdje se nalazi od izbijanja afere "Atlas" i gdje kako tvrdi, kao državljanin Velike Britanije uživa potpunu sigurnost.

Crnogorska pravosudna tijela za Kneževićem su raspisala crvenu Interpolovu tjeralicu, optužujući ga da je na čelu kriminalne skupine koja je preko njegovih banaka u Crnoj Gori – IBM i Atlas banke - prala novac.

Kopirati
Drag cursor here to close