Veći broj oporavljenih od zaraženih

Njemačka: Virus pod kontrolom?

Kancelarka Angela Merkel izjavila je ranije kako će Njemačka sljedećeg tjedna ublažiti mjere blokade javnog života...
Vijesti / Svijet | 17. 04. 2020. u 11:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemija virusa korona u Njemačkoj može se kontrolirati, pošto je broj pacijenata koji su se oporavili bio veći od broja novih infekcija tijekom svakog dana ovog tjedna, izjavio je danas ministar zdravlja Jens Spahn.

"Epidemija je od danas ponovo pod kontrolom i njome se može upravljati'', rekao je Spahn na konferenciji za novinare i dodao da zdravstveni sustav "do sada ni u jednom trenutku nije bio preplavljen".

Najavio je kako će za tri do četiri tjedna biti spremna aplikacija koju će građani moći instalirati u svojim telefonima radi praćenja kontakata sa zaraženim osobama.

Spahn je naglasio da stručnjaci predano rade na aplikaciji kako bi osigurali da standardi zaštite podataka budu "savršeni koliko je to moguće".

Kancelarka Angela Merkel izjavila je ranije kako će Njemačka sljedećeg tjedna ublažiti mjere blokade javnog života i dozvoliti otvaranje manjih radnji, a škola od 4. svibnja.

Tijekom prethodna 24 sata, u Njemačkoj je registrirano 3.380 novih slučajeva zaraze, pa ih je sada ukupno 133.830, objavio je Institut Robert Koch.

U izvještaju se navodi da je broj umrlih povećan za 299, na ukupno 3.868, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close