Stiže novac

Njemačkim ligašima prijetio bankrot: Spas stiže s neba

U četvrtak je ipak pronađeno rješenje, a glavni će u spašavanju njemačkih klubova biti Sky TV, koji je otkupio osnovni paket DFL-a za svoje pretplatnike. Zadnja rata obveza ove TV kuće prema Bundesligi iznosi 225 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2020. u 23:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Josip Brekalo (Wolfsburg) zarađuje svoj kruh u Bundesligi

Navodno je ugrožena egzistencija čak 13 njemačkih bundesligaških klubova ukoliko uskoro ne dobiju novac od televizijskih prava.

Stoga je šef Bundeslige (DFL) Christian Seifert proteklih vodio grozničave razgovore s TV kućama koje s kojima imaju potpisane ugovore, ali su isplate zadnje tranše 'zamrznute' nakon što je prekinuto natjecanje u njemačkom nogometu.

Bild piše kako je u četvrtak ipak pronađeno rješenje, a glavni će u spašavanju njemačkih klubova biti Sky, koji je otkupio osnovni paket DFL-a za svoje pretplatnike.

Prema ugovoru Sky treba platiti ukupno 900 milijuna eura za prijenos 266 utakmica prve i druge Bundeslige, u četiri rate.

Bila je upitna uplata četvrte rate u visini od 225 milijuna, jer je natjecanje zbog korona krize obustavljeno 11. ožujka.

Pregovori su bili teški, navodi Bild, ali je na kraju pronađen kompromis. Sky će platiti manje, ali će zato novac odmah doći.

Javne televizije ARD i ZDF također su spremne uplatiti svoju sljedeću ratu u visini od 40 milijuna.

Zapinju, međutim, pregovori sa streaming platformom DAZN. Oni bi za svoj dio kupljenih prava trebali platiti 20 milijuna eura, ali s u došli u velike financijske probleme, jer je sport gotovo u čitavome svijetu zaustavljen, nema prijenosa i samim time ni interesa oglašivača.

Kopirati
Drag cursor here to close