Kad te krene

Ni kod susjeda ništa bolje: Uhićen zbog trošenja općinskog novca u osobne svrhe

Uhićeni se sumnjiči da je od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine, kao načelnik općine u zadarskom zaleđu i kao osoba ovlaštena za upravljanje proračunskim sredstvima, prihodima i rashodima općine, ta sredstva koristio u osobne svrhe
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2020. u 12:12 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, objavili su iz MUP-a Hrvatske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uhićeni se sumnjiči da je od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine, kao načelnik općine u zadarskom zaleđu i kao osoba ovlaštena za upravljanje proračunskim sredstvima, prihodima i rashodima općine, ta sredstva koristio u osobne svrhe, naveli su iz MUP-a.

Dodaje se da je u više navrata debitnom karticom na teret računa općine plaćao privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama raznom robom, naplatnim postajama na autocesti i drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu te podizao novčana sredstva na bankomatu koje je koristio za svoje potrebe.

“Na opisani je način ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 140.000 kuna te za taj iznos oštetio jedinicu lokalne samouprave“, istaknuli su iz hrvatskog MUP-a.

Policijski službenici su 15. siječnja uhitili 54-godišnjaka koji je, uz kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, predan pritvorskom nadzorniku.

Kopirati
Drag cursor here to close