Kriminal iz 2006.

12 godina zatvora zbog kriminala u rudniku

Izrečena je i novčana kazna od 100.000 KM firmi Junuzović kopex.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 12. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni sud Tuzla izrekao je kaznu zatvora od šest godina bivšem direktoru Rudnika mrkog uglja Đurđevik Adnana Šabića (58) za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti, priopćeno je danas iz Tužiteljstva Tuzlanskog kantona, prenijela je FTV.

Šabiću je u prvostupanjskom postupku izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja poziva ili dužnosti odgovorne osobe na bilo kojoj poziciji u javnim poduzećima u BiH u razdoblju od tri godine.

Kantonalni sud je izrekao i kazne zatvora od po tri godine za bivšeg šefa službe za komercijalne poslove Rudnika Esada Hodžića (70) i bivšeg rukovoditelja sektora trgovine na veliko u firmi 'Junuzović kopex' iz Lukavca Nermina Alića (49).

Izrečena je i novčana kazna od 100.000 KM firmi Junuzović kopex.

Šabić, Hodžić, Alić i pravno lice 'Junuzović kopex' optužnica Tužiteljstva Tuzlanskog kantona tereti za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti, a vezano za zloupotrebe prilikom nabavke i prodaje od firme "Junuzović kopex" veće količine dizel goriva Rudniku tijekom 2006. godine.

Prvostupanjskom presudom od pravnog lica "Junuzović kopex" bit će oduzeta imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 740.000 KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close