Banja

Kosovska policija vratila Vučića

Veterani OVK blokirali ceste, vlada Kosova otkazala Vučićev posjet selu Banje
Vijesti / Svijet | 09. 09. 2018. u 11:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolona sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem zaustavljena je na putu ka selu Banje nakon čega je krenula prema Kosovskoj Mitrovici, javljaju beogradski mediji.  

Vučić se mještanima sela Banje obratio telefonskim putem u kojem im je poručio da mu je žao što nije došao te da nije želio ugroziti njihovu sigurnost. 

''Žao mi je što nisam došao, nisu htjele prištinske vlasti. Ne želim da ugrozim vas i vašu sigurnost. Vaša država bit će uz vas'',  kazao je Vučić mještanima. 

 RTS je javio kako su ceste prema Banjama blokirane na pet mjesta i da iza tih prosvjeda stoji predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli.

Veterani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK-UČK) blokirali sve prilazne ceste selu Banje u namjeri da onemoguće dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u to naselje južno od rijeke Ibar, gdje među većinskim Albancima živi oko 300 Srba, pa je kosovska vlada posjet otkazala iz sigurnosnih razloga. 

Srbijanski minustar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je da su "sad na ispitu KFOR i Kosovska policijska služba (KPS) jer je njihov posao da zaštite Vučića tijekom posjeta Kosovu.

Kopirati
Drag cursor here to close