Nastavak pregovora

Vučić ide na Kosovo

Predsjednik Srbije najavio je da će subotnji posjet Kosovu početi upravo obilaskom Gazivoda i Ekološkog centra na jezeru.
Vijesti / Svijet | 07. 09. 2018. u 23:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak navečer kako će u subotu ipak ići na Kosovo.

Dugo najavljivani posjet Vučić Kosovu, kao i nastavak pregovor o normalizaciji odnosa između Prištine i Beograda došli su pod znak pitanja, nakon što su vlasti u Prištini zabranile Vučiću da u sklopu posjeta obiđe vodoopskrbni sustav Gazivode na sjeveru Kosova, oko kojeg se spore Beograd i Priština.

"Dobijem zabranu da posjetimo Gazivode, u pisanoj formi, što će reći, ako pođeš tamo proći ćeš kao Đurić. To je za domaću javnost, a za europsku je sve u redu. To je bio razlog zašto nisam mogao da razgovaram s kosovskim predstavnicima, što ne znači da ćemo prekinuti dijalog. Morat ćemo nastaviti da razgovaramo jer je ključno da sačuvamo mir", kazao je Vučić u svom večerašnjem obraćanju javnosti koje je izravno prenosila Radio-televizija Srbije.

Predsjednik Srbije najavio je da će subotnji posjet Kosovu početi upravo obilaskom Gazivoda i Ekološkog centra na jezeru.

"Obratit ću se našem narodu, imat ću buran i ispunjen dan, vjerojatno do ponoći, možda i duže, ali želim da ljudi čuju istinu, možda im se sve i ne svidi, ali moje je da se borim. Imam i ličnu obavezu jer sam na Kosovu i Metohiji dobio najveću podršku, za mene je glasalo 80 posto Srba", rekao je Vučić, prenosi B92.

Kazao je kako će sve ono što bude govorio na Kosovu biti "u cilju daljeg napretka između dva naroda" te dodao kako s druge strane "očekuje razumne reakcije".

Vučić se ranije u petak odbio u Bruxellesu sastati s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem te se nakon bilateralnog sastanka sa šeficom europske diplomacije Federicom Mogherini vratio u Beograd.

Kopirati
Drag cursor here to close