Nova migrantska ruta

Kod Vrgorca ponovno uhićeni krijumčari ilegalnih migranata iz Kine

Četiri Kineza vraćeni su u BiH temeljem bilateralnog readmisijskog sporazuma između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Svijet | 23. 03. 2019. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prošlog tjedna granična policija kod Vrgorca u automobilima Crnogorca i Srbina otkrila osam kineskih ilegalnih migranata koji su nezakonito iz BiH ušli u Hrvatsku kako bi iz nje krenuli dalje u zemlje EU, da je riječ o novoj migrantskoj ruti baš za Kineze svjedoči i 21-godišnji državljanin BiH u čijem su automobilu kojim je iz BiH ušao u RH sjedila i četvorica Kineza.

Splitsko-dalmatinska policija priopćila je u petak kako je u Ravči nedaleko Vrgorca jučer u automobilu bosansko-hercegovačkih registracija 21-godišnjeg državljanina BiH otkrila j četvoricu Kineza.

Uhićen je i kazneno prijavljen zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma“ te je predan pritvorskom nadzorniku.

Četiri Kineza vraćeni su u BiH temeljem bilateralnog readmisijskog sporazuma između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Vrgorac je, očito, odabran kao nova ruta za ulazak ilegalnih migranata u Hrvatsku, posebno Kineza kojih je osam otkriveno prije tjedan dana u dva vozila kojima su ih 29-godišnji Crnogorac i 36-godišnji Srbin pokušali kroz Hrvatsku, u koju su također migrante nezakonito prevezli EH, prevesti dalje u druge članice EU.

Kopirati
Drag cursor here to close