Objavili i video

Iranska bespilotna letjelica neprimjetno(?) kružila oko američkog nosača zrakoplova

Iranski bespilotna letjelica u Perzijskom zaljevu neprimjetno je prišla američkoj skupini vojnih brodova među kojima je bio i nosača zrakoplova kako bi ih snimila u krupnom planu.
Vijesti / Svijet | 28. 04. 2019. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iranski bespilotna letjelica u Perzijskom zaljevu neprimjetno je prišla američkoj skupini vojnih brodova među kojima je bio i nosača zrakoplova kako bi ih snimila u krupnom planu. Snimku je kasnije objavila novinska agencija iz Teherana.

Nedatiran video isječak, koji je prvo objavila Iranska revolucionarna garda, prikazuje iransku bespilotnu letjelicu Ababail-3 kako polijeće s iranskog aerodroma.

Njegova misija pokazala se uspješnom, tvrdi iranska tiskovna agencija Tasnim, prikazujući krupne kadrove zrakoplova USS Dwight D. Eisenhower koji je navodno snimila ova bespilotna letjelica.

Snimke su snimljene s tako male udaljenosti da se brojevi na krilima E-2C izviđačkih zrakoplova i borbenih zrakoplova F-18 na palubi lako razlikuju.

iz novinskog se izvještaja da nagovijestiti kako je ova špijunska misija odgovor na to što je SAD u travnju proglasio Revolucionarnu gardu "terorističkom organizacijom". To je bio prvi put da je cijela strana vojska stavljena na crnu listu Washingtona.

USS 'Dwight D. Eisenhower' je glavni brod Udarne mornaričke skupine 10, koji također uključuje krstarice USS 'Monterey,' USS 'San Jacinto' i USS 'Vella Gulf.

Zrakoplovna snaga nosača zrakoplova dugog 333 metra sastoji se od oko 90 zrakoplova i helikoptera.

Kopirati
Drag cursor here to close