Covid-19

Glavni grad Kosova stavljen u karantenu

Ministar Vitia je danas odlučio da se u karantenu stavi i općina Uroševac.
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2020. u 11:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Kosovu su potvrđena još 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 20 iz Prištine, zbog čega je glavni grad Kosova stavljen u karantenu.

Tijekom subote dana u Laboratoriji molekularne biologije Nacionalnog instituta testirano je 130 uzoraka sumnjivih na koronavirus, od kojih su 33 bila pozitivna. Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakata, od kojih je 20 iz Prištine, po 3 iz Prizrena i Vitine, po 2 iz Severne Mitrovice i Skenderaja i po jedan iz Suve Reke, Zubinog Potoka i Zvečana.

Nakon što je objavljen podatak o još 20 zaraženih iz Prištine, vršitelj dužnosti ministra zdravlja Kosova Arben Vitia, u konsultaciji s gradonačelnikom Prištine Shpendom Ahmetijem, donio je odluku o proglašenju Prištine za zonu pod karantenom. Ovom odlukom zabranjen je ulazak i izlazak iz općine Priština.

Ministar Vitia je danas odlučio da se u karantenu stavi i općina Uroševac. Od ranije su već u karanteni općine Klina, Vitina, Mališevo, Severena Mitrovica i Zvečan, kao i pojedina sela u drugim općinama gde je bilo više zaraženih.

U subotu je izliječeno 6 pacijenata i time je broj izliječenih od COVID-19 porastao na 58.

Od 8. veljače do danas testirano je 3.006 uzoraka sumnjivih na koronavirus, od koji je 283 bilo pozitivno, uz 7 smrtnih slučajeva pacijenata koji su imali i prateće bolesti.


Kopirati
Drag cursor here to close