Izbori u Hrvatskoj

Zoran Milanović: Idemo u sportsku utakmicu, ne idemo u rat

Zoran Milanović održao je nešto iza 22 sata govor suradnicima i simpatizerima okupljenima u izbornom stožeru smještenom u Tvornici kulture gdje se na pozornici pojavio u pratnji supruge Sanje.
Vijesti / Politika | 23. 12. 2019. u 06:30 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Hrvatske Zoran Milanović, prema još uvijek neslužbenim podacima, pobjednik s najviše glasova u prvom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske tako da će u drugom krugu koji će se održati 5. siječnja biti protukandidat Kolindi Grabar-Kitarović, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) prebrojilo 95 posto glasova birača u Hrvatskoj i u 47 država svijeta, kandidat SDP-a i bivši hrvatski premijer Zoran Milanović osvojio je 29,54, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović 26,67 , dok je Miroslav Škoro kao treći osvojio 24,4 posto glasova birača.

Zoran Milanović održao je nešto iza 22 sata govor suradnicima i simpatizerima okupljenima u izbornom stožeru smještenom u Tvornici kulture gdje se na pozornici pojavio u pratnji supruge Sanje.

“U ova dva tjedna koja su pred nama borit ću se da na izbore nagovorim svakog onog i onu kojem je hrvatski interes u prvom planu, da budemo dobra, solidarna zajednica građana, svih ljudi koji žive u Hrvatskoj, svih onih koji su možda različiti, ali su jednaki. Želim zemlju jednakih!”, poručio je Milanović.

Foto: Anadolija / Zoran Milanović: Idemo u sportsku utakmicu, ne idemo u rat

“Vjerujem u pobjedu. Nikakve gorčine nema u meni, a nema ni straha. Prema nikome s mržnjom, prema svima s dobrom vjerom, svjestan da me neće svi birati, da će biti i onih kojima se ne dopadam, koji ne vole ono što zagovaram, koji su i protiv toga. Moj je zadatak, da se jednako kao i onima koji će me podržati, obratim i ovim pod navodnicima drugima u Hrvatsko. Nitko ne smije biti drugi i ne smije biti zapostavljen”, rekao je Milanović.

U Hrvatskoj smo se, umjesto da koristimo sve prednosti, odjednom počeli baviti stvarima koje nas razdvajaju, kazao je Milanović kritizirajući indirektno pojam zajedništva kojeg je tijekom prijašnje kampanje i predsjedničkog mandata koristila aktualna hrvatska predsjednica i njegova protukandidatkinja u drugom krugu predsjedničkih izbora Kolinda Grabar-Kitarović.

Svjestan svih ograničenja funkcije predsjednika, pripreman sam raditi taj posao koji je više od posla, to je način života, rekao je Milanović te obećao kako se nitko u Hrvatskoj neće osjećati građaninom drugog reda kasa bude izabran.

“Morat ćete mi vjerovati na riječ!”, naglasio je Milanović.

Pozvao je sve hrvatske birače da “dobro razmisle tijekom kampanje” u naredna dva tjedna te da mu “daju mali komad vjere”.

Zahvalio se na podršci SDP-u, stranci čiji je predsjednik bio deset godina, ali je poručio kako će, kada bude izabran za predsjednika Hrvatske, prestati njegova lojalnost prema bilo čemu, osim prema hrvatskom Ustavu.

“Bit ću pravobranitelj, bit ću vjerski zagovaratelj Ustava”, poručio je Milanović.

Za politiku punu smisla i sadržaja, za sređenu i uspješnu Hrvatsku, živjela Hrvatska, idemo u sportsku utakmicu, ne idemo u rat, čekaju nas novi civilizirani zadaci, zaključio je Milanović.

Drugi krug izbora za predsjednika Republike Hrvatske održavaju se 5. siječnja 2020. godine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close