Novi saziv

Zasjeli zastupnici: Opsenica u parlamentu kao Srbin

Od ukupno 98 mjesta, najviše, 27, osvojila je Stranka demokratske akcije. Koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica BiH ima 16 mjesta…
Vijesti / Politika | 27. 11. 2018. u 12:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH su potpisali dvije izjave o prihvaćanju mandata i potvrdu o preuzimanju certifikata.

Od ukupno 98 mjesta, najviše, 27, osvojila je Stranka demokratske akcije. Koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica BiH ima 16 mjesta, koliko i Socijaldemokratska partija BiH.

Sljedeća po broju osvojenih mandata je Demokratska fronta - Građanski savez, sa deset mjesta, dok će Savez za bolju budućnost BiH imati osam, a Naša stranka šest zastupnika.

Po četiri mandata pripadaju Nezavisnom bloku i Pokretu demokratske akcije, po dva Narodu i pravdi, političkom subjektu A-SDA i koaliciji Hrvatsko zajedništvo HDZ1990-HSPBiH-HNL.

Član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Suad Arnautović rekao je da vjeruje kako će izabrani zastupnici opravdati povjerenje koje su im dali glasači, izražavajući nadu i da će parlamentarci raditi u skladu s očekivanjima građanima.

Novoizabrane zastupnike podsjetio i da SIP-u BiH do 6. prosinca 2018. godine moraju dostaviti izjavu o imovinskom stanju, nakon čega su zastupnicima dodijeljeni certifikati, piše Fena.



Opsenica ipak Srbin

Dužnosnik HDZ-a BiH Goran Opsenica, koji je u središte pozornosti dospio zbog izjašnjavanja, preuzeo je mandat zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH te će u sljedeće četiri godine obnašati dužnost federalnog zastupnika kao pripadnik srpskog naroda, javio je Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close