Poruka EU

Wigemark: Ne praviti politički cirkus od problema migranata

Wigemark je rekao da treba pronaći najbolju lokaciju koja će odgovarati potrebama smještaja migranata, koji prolaze kroz BiH te podsjetio na stav da je neadekvatan objekt u Unsko-sanskoj županiji koji je predložen za te namjene.
Vijesti / Politika | 28. 06. 2018. u 15:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalni predstavnik Europske unije (EU) u Bosni i Hercegovini veleposlanik Lars-Gunnar Wigemark izjavio je danas u Banja Luci da migranti koji prolaze kroz BiH ne smiju biti političko pitanje te da je EU pokazala da ima iskustva kako rješavati ova pitanja i to kada su u pitanju stotine tisuća osoba iz te kategorije stanovništva. 

Istaknuo je da EU stoji na raspolaganju da pomogne bh. vlastima, ali da treba izbjeći pravljenje "nekog političkog cirkusa od svega ovoga". 

Naglasio je da treba pronaći najbolju lokaciju koja će odgovarati potrebama smještaja migranata, koji prolaze kroz BiH te podsjetio na stav da je neadekvatan objekt u Unsko-sanskoj županiji koji je predložen za te namjene. 

''Na osnovu nalaza eksperata, koji su više od mjesec boravili na području Unsko-sanske županije, objekt koji je predložen za smještan migranata je neodgovarajući. EU je već ranije bila izdvojila više od 1,5 milijuna eura za humanitarnu pomoć, a sada stojimo na raspolaganju s dodatnih oko šest milijuna eura, koji bi se iskoristili na određena srednjoročna rješenja, uključujući i podršku kada su u pitanju objekti za prihvat i smještaj migranata'', rekao je Wigemark novinarima u Banja Luci. 

Dodao je da ne želi reći da situacija u toj županiji nije složena, ali da stoje na raspolaganju za iznalaženje zajedničkih odgovarajućih praktičnih rješenja kada su u pitanju migranti.

Kopirati
Drag cursor here to close