Dobar tek

Vojska ima što jesti

U ministarstvu ističu kako u proteklom razdoblju od Zajedničkog stožera OSBiH nisu zaprimili izvještaje/dopise o poteškoćama na planu opskrbe.
Vijesti / Politika | 18. 04. 2020. u 09:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualna situacija izazvana pandemijom koronavirusa (Covid-19) nije narušila redovni sustav opskrbe u Oružanim snagama BiH (OSBiH) i Ministarstvu obrane BiH (MOBiH).

''Opskrba Oružanih snaga i Ministarstva obrane BiH prehrambenim proizvodima i drugim materijalnim sredstvima, zasada, se odvija planiranom dinamikom'', rečeno je Feni u odgovoru resornog ministarstva na upit o tome je li se i na koji način novonastala situacija reflektira na logistiku, odnosno opskrbu obrambenih struktura.

U vezi s tim, u MOBiH ističu kako u proteklom razdoblju od Zajedničkog stožera OSBiH nisu zaprimili izvještaje/dopise o poteškoćama na planu opskrbe.

''Većina ugovora je sklopljena ranije, odnosno imamo okvirne sporazume s dobavljačima, tako da se opskrba vrši kontinuirano'', navode iz Ministarstva.

Kako nadalje navode, za većinu materijalnih sredstava (klasa) ugovorom je definirana jednokratna isporuka.

''Dio prehrambenih namirnica (polutrajnih proizvoda) zahtijeva višekratne isporuke, a do sada nemamo zahtjeva za prolongiranjem rokova, odnosno problema u isporukama od dobavljača, kao ni primjedbi OSBiH po tom pitanju'', pojašnjavaju u Ministarstvu obrane BiH.

Preciziraju kako, u međuvremenu, nisu zaprimili dopise o eventualnim problemima, ni u svakodnevnim isporukama pekarskih proizvoda od dobavljača na lokacije OSBiH.

Istovremeno, iz MOBiH-a podsjećaju kako je pokrenuta procedura za nabavku materijalnih sredstava po Planu javnih nabavki za 2020. godinu, te "kako dosada nemaju primjedbi od dobavljača o eventualnim problemima u osiguranju potrebne dokumentacije, neophodne za prijavu po javnim nabavkama", a s obzirom na skraćeni i na drugi način organiziran rad općinskih službi, sudova, banaka...

Kopirati
Drag cursor here to close