Brza pomoć

NATO Savez i vojska SAD uputili pomoć Ministarstvu sigurnosti BiH

Predstavnici NATO-a i pripadnici američke vojske dostavili su nužno potrebne medicinske zalihe i sredstva za dezinfekciju Ministarstvu sigurnosti BiH.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2020. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na nedavni zahtjev Koordinacijskog tijela Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje, koje je organiziralo veliku videokonferenciju na kojoj je prikupljeno više od 80 milijuna eura za pomoć tijekom pandemije COVID-19, stigao je i odgovor NATO-a i američke vojske koji su osigurali brzu pomoć građanima BiH.

Predstavnici NATO-a i pripadnici američke vojske dostavili su nužno potrebne medicinske zalihe i sredstva za dezinfekciju Ministarstvu sigurnosti BiH.

Primopredaji donacije nazočili su pomoćnik ministra sigurnosti Samir Rizvo, zamjenik zapovjednika NATO stožera u Sarajevu časnik Morten Henriksen i vojni ataše veleposanstva SAD u BiH Michael Tarquinto.

Pomoć će biti raspoređena na osnovu odluke Vijeće ministara BiH.

Kako je navedeno iz NATO stožera u Sarajevu, ovo je samo jedna od niza donacija koje NATO Savez daje građanima BiH, kao odgovor na zahtjev Bosne i Hercegovine za pružanje pomoći.

Ističu da u BiH i cijelom svijetu, NATO saveznici i partneri nastavljaju biti jedni uz druge i pružati pomoć jedni drugima tijekom ove pandemije, bilo da je to kroz razne NATO aranžmane, bilateralnu pomoć ili pružanje podrške zemljama i njihovim nastojanjima u domenu civilne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close