Traži se novi ministar

Vlada ŽZH: Ćosić prihvatio Borasovu ostavku

Nakon 34. sjednice Vlade Županije Zapadnohercegovačke premijer Zdenko Ćosić prihvatio je ponuđenu ostavku ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa.
Vijesti / Politika | 05. 12. 2019. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravko Boras više nije ministar unutarnjih poslova u Vladi ŽZH,, javili su lokalni portali.

''Nakon 34. sjednice Vlade Županije Zapadnohercegovačke premijer Zdenko Ćosić prihvatio je ponuđenu ostavku ministra unutarnjih poslova Zdravka Borasa'', piše Jabuka.tv.

''Kao što je javnosti poznato, protiv mene se vodi kazneni postupak pred Općinskim sudom u Splitu. Unatoč dubokom uvjerenju u moju nevinost koju ću u spomenutom postupki i dokazati, a s ciljem zaustavljanja medijskih naklapanja te objektivne štete koju trpim osobno, kao i moja obitelj i institucija javne vlasti koju obnašam, ovim putem stavljam svoj mandat u Vladi Županije Zapadnohercegovačke na raspolaganje'', izjavio je za Bljesak.info ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras u srijedu.

Podsjetimo, Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu kojom je ministar Boras osuđen zbog kaznenog djela Prijevare na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od tri godine.

Ministru Borasu je dokazano da je od veljače 2015. godine do kraja travnja 2016. godine primao invalidsku mirovinu iz Republike Hrvatske na koju nije imao pravo, jer je istodobno bio zaposlen kao ministar MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close