Čeka se odluka

Zdravko Boras ponudio ostavku

Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu kojom je ministar Boras osuđen zbog kaznenog djela Prijevare na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od tri godine.
Vijesti / Politika | 04. 12. 2019. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras u srijedu je predsjedniku Vlade ŽZH Zdenku Ćosiću, svoj mandat u Vladi stavio na raspolaganje, objavljeno je na službenoj web stranici Vlade ŽZH.

''Kao što je javnosti poznato, protiv mene se vodi kazneni postupak pred Općinskim sudom u Splitu. Unatoč dubokom uvjerenju u moju nevinost koju ću u spomenutom postupki i dokazati, a s ciljem zaustavljanja medijskih naklapanja te objektivne štete koju trpim osobno, kao i moja obitelj i institucija javne vlasti koju obnašam, ovim putem stavljam svoj mandat u Vladi Županije Zapadnohercegovačke na raspolaganje'', izjavio je za Bljesak.info ministar unutarnjih poslova ŽZH Zdravko Boras.

Nije poznato je li Vlada na čelu s premijerom Ćosićem razmatrala ponuđenu ostavku ministra Borasa.

Podsjetimo, Općinski sud u Splitu donio je nepravomoćnu presudu kojom je ministar Boras osuđen zbog kaznenog djela Prijevare na uvjetnu kaznu zatvora od godinu dana s rokom kušnje od tri godine.

Ministru Borasu je dokazano da je od veljače 2015. godine do kraja travnja 2016. godine primao invalidsku mirovinu iz Republike Hrvatske na koju nije imao pravo, jer je istodobno bio zaposlen kao ministar MUP-a ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close