Odgovor na Zaključak GV

Hujdur: Ovo je predstava za javnost, idemo sa novom tužbom i do Strassbourga

''Sporan je plan prilagodbe na kojem inzistiraju. Mi smo pripremili tužbu i sutra šaljemo tu tužbu i to je jedini način na koji se može odgovoriti na plan prilagodbe, jer tužba je dozvoljena, a žalba nije, i idemo sutra opet u spor'', rekao je Hujdur
Vijesti / Politika | 31. 08. 2021. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''S ovakvim stavom kakav ima gradonačelnik Kordić po ovom pitanju mi smo sigurni da nikakvog dogovora neće biti'', rekao je za Bljesak.info Omer Hujdur, predstavnik udruženja ''Jer nas se tiče'' Mostar, nakon današnje odluke Gradskog vijeća o povlačenju tužbe protiv ovog udruženja.

''Sporan je plan prilagodbe na kojem oni inzistiraju, a mi smo pripremili tužbu i već sutra šaljemo tu tužbu i to je jedini način na koji se može odgovoriti na plan prilagodbe, jer tužba je dozvoljena, a žalba nije, i idemo sutra opet u spor'', odlučan je Hujdur.

''Ovaj put idemo na sve instance sudova BiH i idemo do Strassbourga. Prvo idemo na kantolani sud u Sarajevo, ako on to ne završi onda idemo na više sudove u BiH, a ako ne riješimo to pitanje idemo u Strassbourg, jer imamo i nalaze studije za utjecaj na okoliš, imamo javnu raspravu gdje su građani rekli ne i gdje su svi za izmještanje deponije'', rekao nam je Hujdur.

Dodaje kako je ovo na sjednici Gradskoj vijeća bila samo predstava za javnost.

''Oni, da su imali ozbiljne namjere, to bi sigurno povukli danas, tražili bi novu lokaciju, a godinu dana od izbora i dalje nemamo ništa. Dok god ne nađu drugu lokaciju, oni ne žele rješavati to pitanje, ovo je sve bacanje magle u oči'', dodao je.

''Da imamo sugovornike tu mi bi se povukli, ali da danas nisu praktički ništa napravili, danas je pala definitivna odluka da se ide na sudove'', zaključio je Hujdur.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Mostara ovlastilo je gradonačelnika Marija Kordića da postigne sporazum sa udrugom ''Jer nas se tiče'' kojim bi se povukla tužba Grada prema ovom udruženju.

Kako je objašnjeno, Gradsko vijeće ovim Zaključkom daje ovlast gradonačelniku da u ime Grada Mostara postigne izvansudsku nagodbu sa navedenim udruženjem.

Kopirati
Drag cursor here to close