Ide se u sporazum

Grad Mostar povlači tužbu protiv građana i udruge ''Jer nas se tiče''

U Zaključku je navedeno da će tužbu povući i Grad Mostar i javna poduzeća Komos, Deponija i Parkovi.
Vijesti / Politika | 31. 08. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko vijeće Grada Mostara ovlastilo je gradonačelnika Marija Kordića da postigne sporazum sa udrugom ''Jer nas se tiče'' kojim bi se povukla tužba Grada prema ovom udruženju.

Kako je objašnjeno, Gradsko vijeće ovim Zaključkom daje ovlast gradonačelniku da u ime Grada Mostara postigne izvansudsku nagodbu sa navedenim udruženjem.

''Sporazumom koji bi se postigao regulirale bi se obaveze i jedne i druge strane. Obaveza Grada Mostara bila bi da povuče tužbu, a obaveza udruženja 'Jer nas se tiče' da ni na koji način ne ometa Plan prilagodbe koji je donijelo Federalno ministarstvo okoliša i turizma'', poručio je predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

On je dodao da ovime Gradsko vijeće i Grad Mostar ne brane udruženju ''Jer nas se tiče'' prosvjede ukoliko dođe do kršenja sporazuma.

''Nitko ne brani nikome bilo kakav prosvjed, naravno da udruženje može prosvjedovati ako mi, odnosno Grad, prekrši odredbe tog sporazuma, odnosno ako se ne pridržava onoga što je potpisano'', dodao je Marić.

U Zaključku je navedeno da će tužbu povući i Grad Mostar i javna poduzeća Komos, Deponija i Parkovi.

Podsjetimo, početkom siječnja, zbog ometanja u zbrinjavanju, dovođenju i odlaganju otpada, Grad Mostar zajedno sa komunalnim poduzećima tužilo je Udruženje 'Jer nas se tiče''.

U tužbi se traži nadoknada štete u iznosu od oko 639.000 KM jer aktivisti, inače mještani naselja u kojem se deponija nalazi, nisu dopustili odvoz smeća sa ulica Mostara i okolnih mjesta.

“Logika kaže da do ovoga nije smjelo doći jer deponija nema okolišnu dozvolu, nema vodnu suglasnost, nikada nije napravljena studija utjecaja na okoliš. Građani su tražili rješavanje problema na miran način. Pisali su peticije, kada nije bilo drugog načina, krenuli smo u prosvjede i blokade”, rekao je ranije Omer Hujdur iz Udruženja ''Jer me se tiče''

Kopirati
Drag cursor here to close