Mostar bi bio bez vodstva

Valentin Inzko moli Boga da se Ljubi Bešliću ništa ne dogodi

"Molimo Boga da se ništa ne dogodi Ljubi Bešliću i želimo mu brzo ozdravljenje, jer kad bi mu se dogodila teža bolest Mostar bi bio bez liderstva. To je neprihvatljivo i skandalozno da Mostar nema izbore već 11 godina", kazao je Valentin Inzko, visok
Vijesti / Politika | 05. 12. 2019. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ero.tel /Bešlić je trenutno u bolnici u Zagrebu

Specijalni predstavnik američkog državnog tajnika za Zapadni Balkan Matthew Palmer zatražio je od lidera HDZ BiH Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića da hitno pronađu rješenje kojim bi se omogućila provedba izbora za lokalnu vlast u Mostaru.

Podsjetimo, građani Mostara već 11 godina nemaju mogućnost da biraju vlast. To bi se, međutim, moglo promijeniti naredne godine, a pitanje je hoće li pravila donijeti političari ili će ih odrediti Ustavni sud.

''Mostar je jedini grad u Europi, a možda i u svijetu, peti grad po veličini u BiH, čiji građani 11 godina ne mogu birati vlast'', kazao je Valentin Inzko ističući da je to prioritetno pitanje koje se mora riješiti u smislu izmjena Izbornog zakona jer je preostalo samo šest mjeseci kako bi izbori mogli biti održani naredne godine.

"Molimo Boga da se ništa ne dogodi Ljubi Bešliću i želimo mu brzo ozdravljenje, jer kad bi mu se dogodila teža bolest Mostar bi bio bez liderstva. To je neprihvatljivo i skandalozno da Mostar nema izbore već 11 godina", kazao je Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH.

Upravo o hitnoj provedbi izbora u Mostaru s predsjednicima SDA i HDZ-a razgovarao je specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Matthew Palmer.

Opširnije na stranicama televizije N1.

Kopirati
Drag cursor here to close