Cvijanović

Uložilo se da Srpska bude drugačija

Pozvala je političke aktere u Srpskoj na konstruktivan odnos, te poručila da je spremna na suradnju o svim pitanjima važnim za Srpsku.
Vijesti / Politika | 09. 01. 2019. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U proteklom razdoblju uloženo je mnogo truda i novca da Srpska bude naprednija, infrastrukturno drugačija i ekonomski jača, izjavila je predsjednica RS-a Željka Cvijanović za RTRS.

Poručila da će novu Vladu Srpske podržati u daljim nastojanjima da ekonomski razvija Srpsku, te čuva njezinu političku stabilnost i institucije.

''Potrebno je jačati ekonomsku osnovu. Podržavam najavu nove Vlade da se osigura više posla i zaposlenosti, ali je isto tako potrebno i utvrđivati koji su to obrazovni profili za koje možemo jamčiti više posla'', rekla je Cvijanović.

Pozvala je političke aktere u Srpskoj na konstruktivan odnos, te poručila da je spremna na suradnju o svim pitanjima važnim za Srpsku.

Čestitajući Dan Republike građanima Srpske, Cvijanović je rekla kako treba uvažavati vrijednosti Republike Srpske i njezine institucije, odnosno ne djelovati na način da će institucije biti blokirane.

''Očekujem da svi spustimo loptu i pogledamo realnim očima što su izazovi i što moramo zajedno raditi kako bi građanima ponudili što bolju platformu kojoj bi poklonili povjerenje'', rekla je.

 

Izrazila žaljenje što je politička mržnja mnogo usađena u opoziciju i što međunarodna zajednica nekim opozicionarima ne dozvoljava da se oslobode te mržnje prema onima koji su na vlasti.

''Zagovaram Republiku Srpsku u kojoj je mjerodavno tko će pobijediti na izborima, a ne onu u kojoj ćemo rušiti sustav, ne onu u kojoj ćemo misliti da umjesto izbora treba izaći na ulicu, vrijeđati jedni druge'', rekla je Cvijanović.

Inače, danas se obilježava Dan Republike Srpske te će Banja Luku posjetiti i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i nekoliko ministara.

Entitetski premijer Radovan Višković je kazao da je obveza da se gradi ''bolja RS, kao poželjna destinacija za život''.

''Očekujem da se nakon 9. siječnja okrenemo radu, kreiranju politika koje će poboljšati život u RS i od nje napraviti europsku destinaciju, a Banja Luku kao grad u koji će se dolaziti iz europskih prijestolnica, a ne da se odavde odlazi'', kazao je Višković novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close