Pranje ruku

Cvijanović traži odgovore tužiteljstva o Davidu Dragičeviću

Političari, dodala je, ne mogu utjecati na odluke policije i tužiteljstva.
Vijesti / Politika | 27. 12. 2018. u 14:22 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da očekuje od nadležnih institucija da rade svoj posao kada je u pitanju slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, te da je u interesu svih da se dođe do istine i pravde i da tužiteljstvo treba dati potrebne odgovore.

Dodala je da je, i pored prozivanja i uvreda, bila suzdržana u izjavama u vezi s tim slučajem, jer su mogle biti pogrešno protumačene.

Istaknula je kako ima razumijevanje za roditelje stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića, kojima ne zamjeri ništa i žali zbog njihovog gubitka.

''Bojim se da postoje mnogi koji sprječavaju da se dođe i do istine i pravde i to koriste za određenu političku manipulaciju i to me brine, kao i vještačka slika koja se pravi'', rekla je Cvijanović navodeći da je protiv miješanja političara u bilo koju tragediju, a posebno da je zloupotrebljavaju, što je bilo vidljivo, od opozicije u RS.

Političari, dodala je, ne mogu utjecati na odluke policije i tužiteljstva.

Cvijanović dodaje i da uznemirava činjenica da se prave ''spinovi'' od nekih događaja, te pravi planetarna vijest s negativnim konotacijama.

''To prouzrokuje i negativno izvještavanje o RS, priče o prekomjernoj upotrebi sile, da je Banja Luka u kaosu i druge...'', dodala je entitetska predsjednica.

Kopirati
Drag cursor here to close