UABNOR Mostar

U Stocu se govorilo o pojavnim oblicima fašizma i neofašizma

Ovo je prva ovakva tribina, a plan je da se krene širom BiH, ali i regije o govori značaju antifašizma i spomenika koji svjedoče antifašističkoj borbi naroda ovih prostora
Vijesti / Politika | 03. 12. 2017. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UABNOR Mostar / Javna tribina u ''Šarića kući''

U subotu navečer je u Stocu u ''Šarića kući'' održana tribina na temu "ZAVNOBiH, AVNOJ i antifašizam danas". Gosti tribine bili su Miroslav Živanović, Vesna Saradžić i Edin Zagorčić.

U dvosatnom otvorenom razgovoru govorilo se o pojavnim oblicima fašizma i neofašizma danas te o konkretnim akcijama koje se u Hercegovini poduzimaju u cilju borbe protiv današnjih oblika fašizacije društva.

Istaknute su dvije konkretne akcije koje su pobudile veliko zanimanje, a to su obnova i revitalizacija Partizanskog spomen groblja u Mostaru i konstitutivnost Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i nastojanje da se to ostvari.

UABNOR Mostar / Javna tribina u ''Šarića kući''

Kada je u pitanju Partizansko spomen groblje nazočne je zanimao tijek akcije i planovi kako će se sve to odvijati te način uključivanja širokog kruga antifašista.

Posebno zanimanje izazvala je konstatacija da je plan Odbora za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru evidentiranje stanja svih antifašističkih spomenika u BiH, ali i šire i pokretanje velike regionalne akcije za njihovu zaštitu i obnovu.

Ovo je prva ovakva tribina, a plan je da se krene širom BiH, ali i regije o govori značaju antifašizma i spomenika koji svjedoče antifašističkoj borbi naroda ovih prostora, priopćeno je iz UABNOR-a Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close