Problem viza

Turković: HDZ je onemogućio spas turističke sezone

Odluku o ukidanju viza za državljane Saudijske Arabije u Vijeće ministara uputila je upravo Bisera Turković, točnije Ministarstvo vanjskih poslova BiH.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2021. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su HDZ-ovi ministri u Vijeću ministara Josip Grubeša i Ankica Gudeljević glasali protiv odluke o ukidanju viza državljanima Saudijske Arabije koji dolaze u BiH, oglasila se i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Turković je istaknula kako su ministar Grubeša i ministrica Gudeljević današnjom odlukom onemogućili dolazak tisuća turista u BiH.

"HDZ je glasovima ministara Grubeše i Gudeljević na sjednici Vijeća ministara BiH onemogućio dolazak tisuća turista koji su mogli spasiti turističku sezonu i stotine radnih mjesta u sektorima koje je pogodila pandemija. Iracionalna politika inata i blokada nije europska vrijednost niti koristi bilo kome u BiH ili regiji", rekla je Turković.

Odluku o ukidanju viza za državljane Saudijske Arabije u Vijeće ministara uputila je upravo Bisera Turković, točnije Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Iz ovog ministarstva više puta su naglasili kako bi ukidanje viznog režima za državljane Saudijske Arabije znatno doprinijelo razvoju turizma u državi, naročito u periodu kada je turistički sektor oštećen uslijed pandemije koronavirusa.

Podsjetimo, ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pokrenulo je proceduru za olakšavanje, ali ne i potpuno ukidanje viznog režima za državljane Kraljevine Saudijske Arabije u periodu turističke sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close